Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea a propus, vineri, ca vicepresedintele Parlamentului European Laszlo Tokes sa fie declarat persona non grata in toate resedintele de judet din tara pentru declaratiile sale referitoare la Ziua Nationala a Romaniei.

Potrivit lui Oprea, conducerea centrala a PNL ar trebui sa le solicite tuturor consilierilor locali liberali din tara sa initieze hotarari de consiliu local prin care Tokes sa fie declarat persona non grata pentru ca a sustinut intr-un comunicat de presa ca pentru maghiari sarbatoarea romanilor inseamna zi de doliu, transmite Agerpres.

Laszlo Tokes a transmis cele mai bune urari Romaniei cu ocazia Zilei Nationale, dar a adaugat ca "bunavointa neconditionata si loialitatea nu ne pot face sa uitam ca este si o zi de doliu pentru Ungaria", deoarece actuala "Romanie a fost nascuta prin divizarea Ungariei".

Cititi si: Tokes plange in Ungaria pierderea Transilvaniei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.