Functia de inspector guvernamental va fi scoasa din categoria inaltilor functionari publici, iar cei care ocupa aceste functii vor fi transferati intr-un corp de rezerva, din care ar putea fi trecuti si in functii de executie, potrivit propunerilor de modificare a Statutului functionarilor publici.

Ministerul Administratiei si Internelor a supus, joi, dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

Potrivit proiectului de act normativ, dupa intrarea in vigoare a modificarilor la Statutul functionarilor publici va fi abrogat articolul 12 litera f, care prevede ca in categoria inaltilor functionari publici intra si inspectorii guvernamentali, transmite MEDIAFAX.

Angajatii care ocupa functii de inspector guvernamental vor fi transferati intr-un corp de rezerva gestionat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, format din persoanele care au fost eliberate din functia publica din motive neimputabile lor.

Proiectul de lege prevede ca functionarii publici din corpul de rezerva care au ocupat anterior functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici sau de conducere pot fi redistribuiti pe functii publice de conducere de acelasi nivel sau de nivel inferior vacante ori pe functii publice de executie vacante.

Redistribuirea pe functii publice de executie vacante sau temporar vacante a functionarilor publici din corpul de rezerva va fi facuta de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. In cazul in care exista mai multi functionari publici care indeplinesc conditiile specifice pentru ocuparea functiei publice respective, ANFP va organiza, in colaborare cu autoritatea sau institutia publica in cadrul careia se afla functia publica, o testare profesionala pentru selectarea functionarului public care urmeaza sa fie redistribuit, se arata in proiectul de lege.

Functionarii publici nu pot face parte din structurile de conducere ale partidelor sau formatiunilor politice.

Totodata, potrivit proiectului, functionarii publici pot fi alesi sau numiti intr-o functie de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu.

Citeste si:
Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea ce mentine abrogarea...
Iohannis a sesizat CCR cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.