Premierul Emil Boc a inaugurat, miercuri, centura ocolitoare a municipiului Sibiu, care are 20,8 kilometri, din care 17,2 kilometri sunt in regim de autostrada, investitia ajungand la aproximativ o suta de milioane de euro.

Premierul Emil Boc a taiat panglica la centura ocolitoare a municipiului Sibiu, impreuna cu ministrul Economiei, Ion Ariton, si cu prefectul judetului Sibiu, Constantin Trihenea, la eveniment participand si numerosi reprezentanti ai PDL Sibiu, dar si ai celor patru firme constructoare.

"Sibienii au scapat acum de cosmarul traficului greu prin oras", a declarat premierul Emil Boc, dupa ce a inaugurat centura, transmite MEDIAFAX.

Ulterior, Boc a testat drumul la volanul unui autoturism Dacia Duster, parcurgand intreaga distanta a soselei construite in regim de autostrada.

La final, premierul Emil Boc a prezentat un pahar plin cu apa pe care l-a pus pe bordul masinii, afirmand ca nicio picatura de apa nu s-a varsat, ceea ce demonstreaza ca drumul este realizat foarte bine, fiind multumit de lucrari.

Permierul a afirmat ca acelasi test al paharului cu apa ar trebui realizat si mai tarziu, pentru a vedea cum au rezistat lucrarile, precizand ca termenul de garantie este de doi ani.

Centura ocolitoare a Sibiului are 20,8 kilometri, dintre care 17,2 kilometri in regim de autostrada.

Cei 20,8 kilometri sunt impartiti in doua tronsoane, primul fiind realizat de consortiul Geiger-Boegl-Comtram, iar cel de-al doilea de catre Vectra Service din Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.