Cateva sute de persoane participa, miercuri dimineata, la manifestarile organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei, lipsind, spre deosebire de alti ani, liderii politici marcanti, iar mai multi tineri au afisat un banner cu un cap de porc desenat si mesajul "Politicianul".

Printre participantii la deschiderea evenimentelor se afla fostul premier Victor Ciorbea, secretarul de stat in ministerul Educatiei Oana Badea, vicepresedintele Senatului Alexandru Peres, fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, in prezent deputat, si mai multi parlamentari si politicieni locali, transmite MEDIAFAX.

In cadrul manifestarilor, un grup de tineri de la mai multe organizatii studentesti si patriotice din tara si din Republica Moldova, purtand steaguri si fulare tricolore, au afisat un banner pe care este desenat un cap de porc si este scris mesajul "Politicianul".

Ei au strigat "Fara politica in aceasta zi sfanta", "Basarabia, pamant romanesc" si au afisat un banner cu harta Romaniei Mari.

Reprezentantii institutiilor publice si ai celor mai multe partide au depus coroane de flori, cu exceptia reprezentantilor UDMR.

Manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei si implinirii a 92 de ani de la Marea Unire au inceput, la Alba Iulia, in jurul orei 09.00, cu depuneri de jerbe si coroane de flori la statuile lui I. I. C. Bratianu si Iuliu Maniu din centrul municipiului. In program sunt incluse ceremoniale asemanatoare la busturile Regelui Ferdinand si al Reginei Maria din fata Catedralei Reintregirii, la statuia lui Mihai Viteazul si la busturile fauritorilor Unirii din jurul Salii Unirii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.