Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, marti, ca, dupa doi ani de concediu maternal, exista riscul deprofesionalizarii femeilor, ea precizand ca statisticile releva dorinta mamelor de a reveni la serviciu in general dupa sase luni de la nastere.

Anastase a mai spus ca nu este un lucru "deloc condamnabil" faptul ca, in acest moment, Guvernul se gandeste la o "formula de bonus" pentru parintii, in special mamele, care opteaza sa se intoarca la locul de munca dupa doar un an de concediu pentru cresterea copilului, transmite MEDIAFAX.

Mentionand ca raspunde in primul rand ca sociolog, Anastase a afirmat ca exista multe statistici care releva dorinta femeilor de a reveni la locul de munca dupa o anumita perioada de timp, in general dupa sase luni de la nastere.

Ea a sustinut ca parintii care doresc sa revina la locul de munca trebuie sa fie incurajati si trebuie sa aiba, pe de alta parte, posibilitatea de a beneficia de o ingrijire adecvata pentru copiii lor.

"Obiectiv vorbind, ca femeie, fiecare trebuie sa gasim un echilibru intre viata personala si viata profesionala si, dupa doi ani, unei femei ii este foarte greu sa se intoarca la locul de munca, existand un risc al deprofesionalizarii", a apreciat Roberta Anastase.

Ea a mai spus ca ar fi utila, in acest sens, realizarea unei statistici care sa releve cate femei isi pastreaza locul de munca pentru o lunga perioada de timp in conditiile in care revin la serviciu dupa doi ani de concediu maternal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.