Presedintele PSD Victor Ponta a afirmat luni, comentand alegerile din Republica Moldova, ca Traian Basescu si Vladimir Voronin sunt la fel, "cantau si se tineau de gat prin carciuma".

La inceputul Comitetului Executiv, Ponta a facut o trecere in revista a principalelor evenimente politice, afirmand despre partidele proeuropene de la Chisinau ca daca ar fi fost mai unite, ar fi putut obtine un rezultat mai bun.

Acesta s-a referit si la Vladimir Voronin, comparandu-l cu Traian Basescu. "Amandoi sunt prieteni, sunt identifici, cantau impreuna, se tineau de gat prin carciumi", a spus Ponta, relateaza MEDIAFAX.

Liderul social-democrat a lansat si o serie de atacuri la adresa PDL, afirmand ca una dintre explicatiile pentru care acest partid nu a mai scazut sub 15% in sondaje este faptul ca democrat-liberalii "controleaza tot ce inseamna sistem administrativ, cu zeci de mii de oameni angajati pe criterii politice si cu zeci de firme clientelare"
.

Ponta a mai afirmat ca suma alocata in bugetul pe 2012 pentru cei 10.000 de kilometri de autostrazi "sunt banii de campanie pentru PDL, banii cu care vor sa fure voturile in 2012".

Acesta este de parere ca PSD trebuie "sa lase loc de discutii" cu toate partidele, inclusiv UDMR, sub anumite conditii, impotriva PDL si a lui Traian Basescu.

Potrivit datelor preliminare prezentate luni de Comisia Electorala Centrala, dupa numararea a 95,4 la suta din voturi, pentru PCRM au votat 40,5 la suta dintre alegatori, PLDM - 28,7 la suta, PDM - 12,9 la suta, iar pentru Partidul Liberal au votat 9,3 la suta dintre alegatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.