Parlamentarii liberali si-au retras, luni, semnaturile de pe motiunea de cenzura depusa dupa asumarea raspunderii pe Legea educatiei, ei transmitand documentele in acest sens Birourilor reunite, astfel ca motiunea nu mai are numarul de semnaturi necesare pentru a putea fi dezbatuta.
Din cele 137 de semnaturi pe motiunea de cenzura, 73, ale parlamentarilor liberali, au fost retrase, Birourile Permanente ale celor doua Camere luand act de solicitarile individuale ale acestora.

In conditiile in care pentru initierea unei motiuni de cenzura sunt necesare 119 de semnaturi, motiunea de cenzura nu mai indeplineste conditiile regulamentare pentru a putea fi citita in plenul Parlamentului, transmite MEDIAFAX.

Antonescu a sustinut ca angajarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei este neconstitutionala, lucru aratat de o maniera clara de verdictul Curtii Constitutionale.

"In sensul acesta, daca noi continuam un demers care a fost initiat inainte de verdictul Curtii, atunci ii dam o legitimitate care ne-ar putea duce la alte discutii. In momentul in care noi consideram ca verdictul Curtii inseamna retragerea asumarii de catre premier, evident ne retragem motiunea de cenzura si, daca premierul persista in anagajare, atunci, in baza deciziei anterioare, vom ataca din nou la Curte", a spus Antonescu.


Citeste si: [Basescu: "Fac un ultim apel la politicieni, la anul va fi prea tarziu!"]
  • PSD spune “NU” Legii Educatiei

Ponta a anuntat ca deputatii si senatorii PSD din cele doua Birouri Permanente ale Parlamentului vor vota, luni, pentru incetarea procedurii angajarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, considerand-o neconstitutionala, dupa decizia Curtii Constitutionale.

Presedintele PSD a precizat ca, daca Guvernul va continua procedura, exista motiunea de cenzura deja depusa, care ar trebui privita ca o oportunitate de a demite Guvernul, dar si de a explica "ce este gresit in Legea Boc-Funeriu".

El a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca BPN a decis prin vot unanim ca parlamentarii PSD nu isi vor retrage semnaturile de pe motiunea de cenzura, transmite MEDIAFAX.

"Noi vom folosi orice fel de instrument constitutional si democratic pentru a lupta impotriva Guvernului Boc. Nu facem niciun pas inapoi si profesorii, elevii, parintii trebuie sa stie ca noi ne batem cu fiecare arma pe care o avem", a spus presedintele PSD, intrebat despre decizia PNL de a-si retrage semnaturile de pe motiunea de cenzura.

Ponta a spus ca, in cazul in care Guvernul va insista cu angajarea raspunderii pe Legea educatiei, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost mandatat de conducerea partidului sa nu semneze trimiterea legii la promulgare.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.