Proiectul legii salarizarii unitare, pentru care Guvernul vrea sa isi asume raspunderea, a ajuns joi la Parlament.

Anterior, Guvernul anuntase ca a trimis Parlamentului proiectul.

"Guvernul a inaintat, in aceasta dimineata, Parlamentului proiectul de Lege-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si proiectul de Lege privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, in procedura de angajare a raspunderii. Premierul Emil Boc solicita presedintelui Camerei Deputatilor si presedintelui Senatului ca, impreuna cu Birourile Permanente, sa stabileasca programul de desfasurare a procedurilor parlamentare necesare in vederea angajarii raspunderii Guvernului pe cele doua proiecte de lege", anunta Executivul, relateaza MEDIAFAX.

Guvernul a aprobat, miercuri, Legea salarizarii unitare in sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovata prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului. [Guvernul a adoptat Legea Salarizarii. Ce ii asteapta pe bugetari in 2011?].

Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost adoptata, Guvernul este demis.

Opozitia a anuntat ca ar putea depune o noua motiune de cenzura, daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea salarizarii unitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.