La aceasta intrebare, dar si la multe altele legate de viata politica si principiile acesteia, vor incerca sa raspunda peste 40 de tineri din Europa care in perioada 8 – 13 ianuarie 2011, vor participa la o scoala internationala de iarna organizata de European Christian Political Youth Network (ECPYN), la Liov, in Ucraina, cu titlul "Moralitate si Politica. Principii ale Crestin Democratiei".
ECPYN reprezinta o asociatie politica a mai multor organizatii de tineret din toata Europa. Scopul asociatiei consta in promovarea politicilor crestin-democrate in Europa dintr-o perspectiva explicit crestin-sociala. Aceasta asociatie s-a evidentiat in ultimii ani prin organizarea unei serii de conferinte, seminarii si scoli de vara in toata Europa.

In vara acestui an, in perioada 12 – 16 iulie, a avut loc o scoala de vara la Ohrid, in Macedonia, la care au participat aproximativ 70 de tineri din toata Europa, unde tema principala a intregului program a fost Reconcilierea. In aceasta toamna, in perioada 28 – 31 noiembrie a fost organizata o conferinta regionala la Tbilisi, in Georgia, unde tinerii din fostul spatiu ex-comunist au discutat despre situatia Georgiei in contextul actual european, dar au avut si vizite de studiu la consiliul local din Tbilisi sau la Parlament Georgiei, intalnindu-se cu o serie de lideri politici si reprezentanti ai societatii civile.

“Suntem convinsi ca, azi, tinerii trebuie sa joace un rol important in politica, atat la nivel national, cat si european, fiind animati de ceea ce este mai bine pentru fiecare societate in parte, dar si de a deschide noi canale de comunicare conform cu normele si practicile europene si de a influenta schimbarile politice la nivel intern”,
ne-a declarat Razvan Burleanu, presedinte al ECPYN, ales din 2009 sa conduca aceasta organizatie politica europeana.

Retail jobs

Evenimentul de la Liov va reuni, pentru aproape o saptamana, 40 de tineri din intreaga Europa care vor avea posibilitatea de a dezbate teme importante ale moralitatii si activitatii politice la nivelul statelor europene, despre modele economice si ideologii politice, despre societatea informationala, dar si despre cum se pot promova principiile morale la nivelul teoriei si practicii politice.

Printre invitatii acestui eveniment se numara politicieni atat din Ucraina cat si din cadrul Uniunii Europene, reprezentanti ai bisericilor, analisti politici si specialisti care vor impartasi experiente si viziuni asupra rolul moralitatii in politica, dar si despre viitorul Ucrainei in spatiul politic european.

In acelasi timp, tinerii prezenti la acest eveniment se vor bucura si de timp liber, avand posibilitatea de a lua parte si la serbarile traditionale de iarna din Vestul Ucrainei. Un spatiu unic si frumos prin traditii si istoria sa, Liov-ul este inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, un argument in plus care va asigura succesul acestei scoli de iarna.

Citeste si:
Explozii multiple în regiunile Kiev, Lvov și Dnipropetrovsk
Explozii multiple în...

In 2011, scolii de iarna organizata la Liov, i se va mai adauga o conferinta despre Demnitate Umana in luna mai in Varsovia, in iulie vom merge in Franta unde vom organiza o noua Scoala de vara in cadrul careia vom incerca sa aducem in dezbatere teme precum minoritate, integrare si secularism, in luna septembrie vom organiza o conferinta la Charleroi pentru cei din Vestul Europei, iar in octombrie vom demara un alt proiect foarte important - Political Leadership Academy - bazat pe valorile crestine si dedicat tinerilor lideri politici din Europa si care va continua si pe parcursul anului 2012, fiind gandit ca un program de lunga durata”, ne-a declarat acelasi Razvan Burleanu, presedinte ECPYN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.