Deputatul PNL Dan Motreanu, chestor al Camerei, a declarat, miercuri, ca parlamentarii liberali prefera sa li se taie ziua de munca decat sa accepte compromisul ca Roberta Anastase sa fie presedintele celei mai reprezentative institutii a democratiei romanesti.
"Grupul PNL a decis ca este mai bine ca deputatilor liberali sa li se taie ziua de munca decat sa accepte compromisul de a lucra cu Roberta Anastase ca presedinte al celei mai reprezentative institutii a democratiei romanesti", a spus Motreanu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca este curios sa afle care ar fi articolul si temeiul regulamentar in baza carora se va opera taierea indemnizatiei deputatilor din opozitie.

"Cred ca domnul Voinescu s-a referit la colegii sai deputati din PDL care sunt platiti, desi la discutarea Legii pensiilor nu se aflau in sala de plen, l-a mustrat constiinta si acum i-a pus pe cei care au lipsit pe lista celor care nu isi vor primi indemnizatia sau la deputatii PDL care lipsesc regulat de la comisii si sunt platiti de conducerea Camerei si pentru zilele de miercuri si de joi", a spus Motreanu.

Secretarul Camerei Deputatilor Sever Voinescu (PDL) a declarat, miercuri, ca la sedinta Biroului Permanent al Camerei au fost prezenti doar reprezentantii PDL si ai UDMR, precizand ca parlamentarilor care au absentat de la lucrarile acestui for legislativ li se taie indemnizatia.


Sever Voinescu a aratat ca la reuniunea Biroului Permanent s-a discutat despre sanctionarea deputatilor care absenteaza de la lucrarile Camerei, prin tarierea diurnei pentru fiecare zi de absenta nemotivata, stabilindu-se ca, luni, secretarul general al Camerei sa prezinte situatia prezentei deputatilor la lucrari pe luna noiembrie.

El a precizat ca prezenta deputatilor se face in functie de apelul nominal, iar atunci cand nu a fost apel nominal, in functie de condica de prezenta.

Citeste si:
Roberta Anastase si Teodor Melescanu au intrat din nou in Parlament
Roberta Anastase si Teodor...

Intrebat daca deputatii care nu au participat la sedinta Birului Permanent al Camerei li se taie din indemnizatie, Voinescu a raspuns: "Sigur. Este obligatia domniilor lor sa vina la serviciu".

Potrivit Regulamentului Camerei, parlamentarilor care absenteaza de la lucrari li se taie a 21-a parte a diurnei pentru fiecare zi de absenta nemotivata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.