Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat, marti, la RFI Romania, ca, desi nu exclude aceasta varianta, este "putin probabil" ca ea sa fie candidatul PDL pentru Primaria Capitalei, la alegerile locale din anul 2012.
Udrea a declarat ca discutia privind candidatura la Primaria Capitalei este "extrem de complicata", apreciind ca este momentul potrivit in interiorul partidului ca aceasa discutie sa se faca acum, pentru ca mai sunt doar un an si jumatate pana la data alegerilor locale din 2012, relateaza MEDIAFAX.

"Trebuie sa stim exact cine este candidatul PDL. Trebuie sa fie un candidat cu sanse, trebuie sa candideze cel mai bun dintre noi. Mi se pare firesc sa ne dorim sa recastigam Capitala, cu atat mai mult cu cat este dureror pentru noi ca am pierdut in increderea bucurestenilor. Faptul ca nu am mai comunicat cu oamenii, faptul ca nu am mai reusit sa stam alaturi de ei, cum se intampla odata, i-a indepartat pe oameni de partidul nostru", a adaugat liderul PDL Bucuresti.

Elena Udrea a precizat ca nu este exclus ca PDL sa aiba un candidat din afara partidului - cineva din zona societatii civile sau cineva din mediul de afaceri.


"Daca este o persoana cu credibilitate in randul bucurestenilor, cu un proiect pentru Capitala si care sa aiba aceleasi convingeri cu noi, nu este exclus sa sustinem o astfel de persoana. Capitala ar putea s-o castige Liviu Negoita, ar putea s-o castige Vasile Blaga. Vasile Blaga a intrat in alegerile din 2008 cu o luna inainte de data alegerilor. I-a fost greu sa recupereze si asta a fost. In momentul acela a castigat demagogia in fata profesionalismului. Dar eu cred ca dupa patru ani de mandat Sorin Oprescu, Vasile Blaga de departe are sanse sa castige alegerile din 2012. Ar putea candida Anca Boagiu, un excelent ministru, ar putea candida Cristi Preda, de asemenea. Nu este obligatoriu ca presedintele organizatiei sa candideze", a adaugat Udrea.

"Nici nu exclud, dar eu sunt o persoana realista, nu am ambitii inutile. Vreau sa fac politica si sa ramana ceva in urma mea, de asta imi si place atat de mult ministerul, munca pe care o fac la acest minister. Deci, fara sa exclud din start aceasta posibilitate, pot sa spun ca e putin probabil ca eu sa fiu candidatul din 2012", a sustinut ea.

In ceea ce priveste laudele colegilor de partid la adresa sa, cu ocazia alegerilor pentru conducerea Organizatiei PDL Bucuresti, Elena Udrea a spus ca poate, contrastand cu ceea ce spune zi de zi "o anumita parte a presei" despre ea, unora li s-a parut exagerat.

"Pe de alta parte, colegii care au venit acolo sunt colegi care au venit sa ma sustina. Cei care nu ar fi avut cuvinte de lauda la adresa mea probabil ca nu au venit. Este normal sa exprime cuvinte de apreciere si sa motiveze votantii sa-si exprime un vot pozitiv, ca doar acesta a fost scopul prezentei lor acolo. Deci, nu mi s-a parut exagerat. Pe de alta parte, oamenii astia lucreaza cu mine de ani de zile. Adica de ce ar fi mai credibili moderatorii de emisiuni in aprecierile la adresa mea, decat colegii care lucreaza de ani de zile cu mine. Poate cei de la televizor gresesc si colegii au dreptate", a adaugat Udrea.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Liderul PDL Bucuresti a mai spus ca, daca la aceasta organizatie castigi, toata lumea imparte castigul si meritele, dar daca pierzi, pierde numai liderul, asa cum s-a intamplat si cu Vasile Blaga. "Dar va asigur si a spus-o personal, nu trebuie s-o repet eu, ne ofera tot suportul lui, este membru al organizatiei noastre, este membru al organizatiei Sectorului 3, deci ne putem baza pe experienta, pe suportul lui. Dar a avut un discurs realist de fost presedinte al organizatiei, care stie exact ce inseamna Bucurestiul. La Bucuresti, ca presedinte de organizatie, poti sa iti rupi gatul in orice moment. Aici, la Bucuresti, daca nu performezi, este extrem de usor sa iti schimbi cursul carierei", a adaugat Udrea.

Pe de alta parte, ea a spus ca propunerea ca pe viitor, atunci cand exista un singur candidat, sa nu se mai tina alegeri denota o necunoastere a Statutului.

"Poti sa candidezi singur si sa nu castigi. Daca ai candidat singur, trebuie sa obtii minim jumatate plus unu din voturile delegatilor. Asta inseamna ca nu neaparat daca ai candidat singur si castigi. E nevoie de alegeri, chiar si cand exista un singur candidat. Ma refer la o propunere pe care am vazut ca a facut-o domnul Preda (Cristian Preda, pe blog - n.r.), dar dansul este mai nou in partid si probabil ca nu a apucat sa citeasca Statutul si regulamentul. Deci nu poti, chiar si singur daca vei candida, nu poti sa castigi decat daca obtii votul a jumatate plus unu din numarul celor prezenti",
a precizat Elena Udrea.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.