Aproximativ 700 de delegati democrat-liberali se vor reuni, duminica, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a Organizatiei PDL Bucuresti, pentru prima data pentru sefia acesteia candidand o femeie, Elena Udrea, actualul presedinte interimar al filialei.

De altfel, Udrea este singurul candidat pentru functia de presedinte al Organizatiei PDL Bucuresti.

Miza acestei reuniuni este alegerea Biroului Permanent al Organizatiei PDL Bucuresti, a unei echipe care sa isi asume programul politic pe urmatorii 4 ani.

Organizatie importanta, condusa de-a lungul timpului de Traian Basescu, Vasile Blaga, Adriean Videanu si Liviu Negoita, PDL Bucuresti incearca o redresare dupa ce intrase pe o panta descendenta din cauza lipsei de coerenta si a unei strategii, transmite MEDIAFAX.

"Mergeam pe linia de plutire", spuneau unii membri de partid, care cred ca venirea Elenei Udrea in fruntea organizatiei, ca presedinte interimar, a adus mai multa organizare in filiala. Au fost facute alegeri la organizatiile de sector si a fost stabilit un obiectiv clar pentru PDL-isti: recastigarea increderii bucurestenilor, recastigarea increderii unui electorat modern, informat, care a votat aproape mereu cu dreapta politicii.

Organizatia PDL Bucuresti a fost de-a lungul timpului o trambulina pentru candidatul la functia de primar general al Capitalei, cei care s-au succedat la conducerea sa fiind propulsati atat la Primarie, cat si ca lideri importanti ai partidului, precum si in functii cheie ale statului.

Pentru cele doua posturi de prim-vicepresedinte al PDL Bucuresti s-au inscris Sorina Placinta si Costica Canacheu, in timp ce pentru o singura functie de secretar general sunt trei candidati: Danut Liga, Elena Hristu si Vasile Gherasim, cel din urma avind cele mai mari sanse sa devina secretar general.

Reprezentantii PDL vor trebui sa aleaga si presedintele Comisiei de etica, in cursa aflandu-se liderul senatorilor democrat-liberali, Cristian Radulescu, si Anca Alexandrescu.

Udrea ar putea candida la Primaria Capitalei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.