Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a facut un apel catre studenti sa se implice in politica, deoarece politica in Romania trebuie reinventata, iar ei ar putea contribui la imbunatatirea elitelor conducatoare si a modelului de societate.

Baconschi a declarat, joi, la conferinta "Mai are politica un Dumnezeu?", sustinuta in fata studentilor si cadrelor didactice de la Facultatea de Litere a Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj, ca in Romania nu se poate construi decat daca sunt create locuri in care actiunea politica, reflectia, se intalnesc intr-un mod civilizat si in care dialogul are loc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Implicarea politica a generatiei dumneavoastra intr-un sens civic, lucid, realist ar putea duce, treptat, la imbunatatirea elitelor conducatoare si a modelului de societate in care functionam. Politica in Romania trebuie reinventata, razboiul civil in care ne complacem, desi ne dezgusta, trebuie sa inceteze. Nu putem construi decat daca cream locuri in care actiunea politica, reflectia, se intalnesc intr-un mod civilizat, in care dialogul are loc si in care o alternativa a elitelor sa poata fi propusa si asumata ca baza pentru un alt aranjament social. Nu este bine sa va lasati viitoarele cariere, urmati-va calea profesionala, dar incepeti de pe acum sa actionati politic, sa nu priviti politica asa cum este caricaturizata in discursul public. Daca vreti ceva mai bun, implicati-va, nu ajunge sa scrii pe bloguri, sau sa te declari dezgustat. Este urat sa nu va doriti altceva decat plecarea din tara, dar cine mai are grija de Romania?", a spus ministrul de Externe.

Acesta a subliniat ca o decizie privind implicarea in politica trebuie sa germineze in generatia tanara, pentru ca daca tinerii si studentii nu isi asuma responsabilitatea civica, nu ar trebuie sa se intrebe de ce lucrurile nu se amelioreaza si nu se reuseste o reconciliere nationala.

"De la baza se nasc proiectele politice viabile. Fiti mai putin deprimati, sa va ganditi ca aveti o responsabilitate generationala",
a subliniat Teodor Baconschi.

Ministrul de Externe le-a spus studentilor ca implicarea sa politica a avut loc "intr-un partid respectabil si reformabil care va lua haina crestin democratiei in ceea ce priveste baza doctrinara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.