Presedintele Basescu i-a avertizat pe ministri, in sedinta de guvern, ca este necesar sa fie aplicata o politica de stopare a cresterii datoriei guvernamentale in Romania, deoarece Europa este inca in criza si se prefigureaza "intrarea in derapaj" si a altor state, din cauza datoriilor guvernamental.

El a apreciat ca ultimele evolutii legate de Irlanda - dupa ceea ce a existat in Grecia - si alte potentiale riscuri de stabilitate la adresa monedei europene este de natura sa afecteze si Romania, transmite MEDIAFAX.

"Aceasta confirma afirmatiile de la sfarsitul Summit-ului de luna trecuta, de la sfarsitul Consiliului, ca Europa este inca in criza, si veti vedea ca se prefigureaza intrarea in derapaj si a altor state. Ceea ce trebuie sa fie un semnal de alarma. Suntem in plina criza a datoriilor guvernamentale si aici va trebui sa stabilim politici de stopare a cresterii datoriei guvernamentale in Romania, daca vrem sa putem prefigura optimist viitorul", a spus Basescu membrilor Cabinetului.

Seful statului participa la sedinta de miercuri a Guvernului.

Pe ordinea de zi figureaza si o analiza privind participarea Romaniei la Summit-ul Consiliului Nord-Atlantic, de la Lisabona, din perioada 19-20 noiembrie 2010.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.