Presedintele Traian Basescu a fost invitat sa participe la sedinta de miercuri a Guvernului, in special pentru analiza conditionalitatilor privind aderarea la Spatiul Schengen, a acordului cu FMI si a participarii Romaniei la Summit-ul Consiliului Nord-Atlantic, de la Lisabona, din perioada 19-20 noiembrie 2010.

Pe agenda sedintei de guvern mai figureaza teme precum absorbtia fondurilor europene si legea salarizarii unitare.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost invitat sa participe la sedinta de guvern, in special pentru analiza primelor patru puncte de pe ordinea de zi", a anuntat Executivul, transmite MEDIAFAX.

Sedinta de guvern va incepe la ora 15.00.

"Presedintele a fost invitat in principal pentru analiza participarii Romaniei la Summit-ul NATO, aderarii la Spatiul Schengen si acordului cu FMI", au aratat surse oficiale.

Conform Constitutiei, presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.