Senatorul Catalin Voicu ramane in arest preventiv, dupa ce judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, miercuri, cererile de eliberare formulate de avocati si luate in discutie in urma cu o zi.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au audiat, marti, pe senatorul Catalin Voicu si pe omul de afaceri Costel Casuneanu timp de mai bine de sapte ore si jumatate, transmite MEDIAFAX.

Dupa audierea celor doi, judecatorii instantei supreme au mai dezbatut, timp de aproximativ doua ore, doua solicitari privind masura arestarii lui Catalin Voicu, dar si o cerere din oficiu privind legalitatea si temeinicia mentinerii masurii arestarii preventive in cazul senatorului.

In cadrul acestor cereri, procurorul DNA a aratat ca nu este de acord cu eliberarea senatorului, printre motive fiind si faptul ca declaratiile lui Voicu si ale lui Casuneanu de marti au contradictii. Totodata, procurorul a mai sustinut ca Voicu, in declaratia sa, "a recunoscut ca a cerut dosare, ca s-a interesat despre dosare, ca a preluat si a inmanat mai departe hotarari ale instantei si ca a discutat cu un judecator despre situatia juridica a dosarului unuia dintre inculpati".

Procurorul a sustinut ca, din acest punct de vedere, inca persista pericolul pe care senatorul Voicu l-ar prezenta fata de ordinea publica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.