Un grup de patru deputati PSD a depus ieri un proiect de modificare a legii referendumului in ceea ce priveste modalitatea de demitere a presedintelui. Potrivit legislatiei in vigoare, demiterea presedintelui este aprobata, daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale. Titus Corlatean, Valeriu Zgonea, Florin Iordache si Cristian Dumitrescu s-au gandit ca demiterea presedintelui sa poata avea loc cu "majoritatea voturilor valabil exprimate la nivelul tarii".

Pesedistii invoca faptul ca, potrivit legii referendumului, deciziile privind "probleme de interes national" se iau cu majoritatea voturilor valabil exprimate. Cei patru au ajuns la concluzia ca si "problema demiterii presedintelui este una de interes national". "Prezenta propunere legislativa inlatura aceasta discrepanta, modificand procedura de demitere a presedintelui Romaniei, astfel incat toate problemele de interes national care sunt supuse aprobarii prin referendum sa fie guvernate de aceleasi reguli procedurale"...

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.