Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, marti, amanarea cu doua saptamani a discutarii solicitarii procurorilor privind perchezitia informatica in cazul deputatului PDL Monica Iacob Ridzi.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a solicitat introducerea pe ordinea de zi a cererii procurorilor in cazul Ridzi, aratand ca nu intelege de ce aceasta nu figureaza in documentul comisiei.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda (PDL), a spus ca este primul interesat pentru a se discuta aceasta solicitare in cazul Ridzi, dar ca deputatul PDL a anuntat ca nu poate veni la comisie deoarece "se afla la Viena cu copilul la medic".

"Trebuie sa-i oferim posibilitatea sa vina in fata Comisiei, pentru ca nu stiu in ce masura ne permitem sa luam o decizie fara prezenta ei", a apreciat Buda.

Reprezentantii PNL si PSD au cerut ca acest caz sa se discute in absenta Monicai Iacob Ridzi, avand in vedere ca ea a trimis deja punctul sau de vedere.

"La discutarea solicitarii Parchetului de acceptare a perchezitiei informatice nu este necesara prezenta doamnei Ridzi. Ne-a depus concluziile. (...) Este vorba de un pas procedural pe care trebuie sa-l facem. Ne discreditam tragand de timp", a afirmat Gorghiu, transmite MEDIAFAX.

"Am asteptat-o sa nasca, acum 7 luni. Ne va spune peste cateva saptamani ca este insarcinata a doua oara. Aceasta amanare nu are nicio justificare", a spus si deputatul PSD Ruxandra Jipa.

In replica, reprezentantii PDL au pledat pentru amanarea discutarii cazului Ridzi, deputatul Mihai Boldea aratand ca dreptul la aparare este constitutional si ca trebuie ca Monica Iacob Ridzi sa fie instiintata de o data la care sa vina la comisie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.