Guvernul considera neintemeiate plangerile venite din partea pensionarilor cu privire la recalcularea pensiilor speciale. Pana in prezent, Executivul a primit peste 200 de astfel de plangeri si estimeaza ca numarul acestora va creste considerabil, la zeci de mii.

Un document guvernamental obtinut de MEDIAFAX releva ca din momentul intrarii in vigoare a hotararilor de guvern privind recalcularea pensiilor acordate in baza unor legi speciale si pana in prezent, la Secretariatul General al Guvernului au fost inregistrate aproximativ 200 de plangeri prealabile formulate impotriva acestora, in baza Legii contenciosului administrativ, solicitandu-se revocarea acestora ca fiind nelegale.

Conform legii, SGG a inaintat plangerile primite catre initiatorii actelor normative a caror legalitate a fost contestata, pentru ca acestia sa dispuna analiza problemelor semnalate de petenti si sa comunice un raspuns.

"Initiatorii actelor administrative contestate, analizand temeinicia si legalitatea acestora in raport cu aspectele semnalate de petenti, apreciaza reclamatiile administrative ca fiind neintemeiate", se arata in document.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.