Zece deputati deruleaza, prin intermediul propriilor firme sau prin cele ale rudelor, afaceri cu diferite institutii ale statului. Afla care sunt acestia.
  • Primul pe lista deputatilor implicati in afaceri cu statul, realizata de romaniacurata.ro , este deputatul PSD Gheorghe Ana care este actionar la o firma de constructii care are contracte avantajoase cu Consiliul Judetean Dambovita, Consiliul Local Runcu, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si alte cateva primarii.

  • Ioan Munteanu, deputat independent, nu detine actiuni la societati comerciale, insa fiul sau, Andrei Dorin Munteanu a derulat, in 2009-2010, prin intermediul SC Proinvest SRL Piatra Neamt, mai multe contracte importante cu institutii publice ca Primaria Piatra Neamt, Hidroserv SA Bistrita, Primaria Roman, Primaria Savinesti si Domeniul Public si Privat SRL Constanta.

  • Alina Gorghiu este un alt deputat care obtine beneficii din afaceri cu statul. Ea este asociat la trei firme de avocatura, iar in declaratia sa de interese nu este trecut niciun contract cu institutiile statului. Cu toate acestea, AVAS-ul a transmis Aliantei pentru o Romanie Curata informatia ca liberala Alina Gorghiu a semnat, prin intermediul casei de avocatura pe care o conduce, patru contracate de asistenta juridica cu institutia. Pentru cele patru procese deputatul liberal incaseaza 43.000 de euro, fara TVA.

In top mai intra: Gheorghe Antochi (PSD), Chestorul Camerei Deputatilor, Gheorghe Albu, (PDL), Alina Gorghiu (PNL), Sorin Buta (PDL), Dan Mihai Marian (PDL), Mate Andras Levente (UDMR), Dumitru Pardau (PDL), Gabriel Plaiasu (PNL).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.