Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat, joi seara, la Reghin, ca autoritatile din Romania nu-si fac datoria fata de ceea ce inseamna interesul national, referindu-se la propunerea Consiliului National Secuiesc (CNS), care va solicita Guvernelor Romaniei si Ungariei completarea Tratatului de baza.

Nastase a subliniat ca deocamdata este vorba de o intentie a CNS de a propune rediscutarea Tratatului de baza si si-a exprimat convingerea ca presedintele Traian Basescu, primul ministru Emil Boc, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, realizeaza o actiune preventiva astfel incat continutul acelei intalniri sa nu creeze o tensiune in relatia bilaterala.

Consiliul National Secuiesc (CNS) a anuntat ca va solicita Guvernelor Romaniei si Ungariei completarea Tratatului bilateral cu normele internationale pentru protectia minoritatilor, in data de 19 noiembrie, la urmatoarea la sedinta de lucru care va fi organizata in cladirea Parlamentului din Budapesta, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.