Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca atacul presedintelui Traian Basescu la adresa Curtii Constitutionale reprezinta inca un semn de "duplicitate" a sefului statului, care isi arata "incapacitatea de a intelege democratia".

Ponta a sustinut ca atacul presedintelui la adresa Curtii Constitutionale dupa decizia privind angajarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei este "un semn de duplicitate" si o dovada a incapacitatii lui Traian Basescu de a intelege democratia.

"Ii reamintesc domnului Traian Basescu faptul ca majoritatea judecatorilor de la Curtea Constitutionala sunt numiti de el sau de PDL, inclusiv printr-un abuz cunoscut la Camera Deputatilor, la candidatura lui Valer Dorneanu", a afirmat presedintele PSD, citat de MEDIAFAX.

Ponta a spus ca PSD va respecta toate deciziile Curtii Constitutionale, fie ca sunt in acord cu sesizarile pe care social-democratii le fac sau sunt impotriva acestora, asa cum s-a intamplat atunci cand "Curtea a confirmat alegerea frauduloasa a lui Basescu ca presedinte".

"Traian Basescu nu intelege si nu va intelege niciodata ca judecatorii Curtii Constitutionale nu trebuie sa fie angajatii lui, ci sa vegheze la respectarea Constitutiei. PSD va respecta orice decizie a Curtii si independenta ei, si o vom apara inclusiv de Traian Basescu", a adaugat presedintele PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.