Presedintele Traian Basescu este asteptat sa se adreseze Parlamentului, marti, la ora 15.00, au decis Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Decizia a fost luata marti dimineata de Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, cu 11 voturi "pentru" si 8 voturi "impotriva".

"La solicitarea presedintelui, astazi (marti - n.r.), la ora 15.00, va avea loc sedinta comuna a Parlamentului, in care presedintele se va adresa plenului. Noi nu participam la aceasta sedinta, presedintele de mult nu mai e presedintele tuturor romanilor. Probabil vrea sa se adreseze din nou coalitiei pe care o patroneaza si grupurilor de presiune care sprijina aceasta coalitie", a declarat liderul deputattilor PSD, Mircea Dusa, transmite MEDIAFAX.

Opozitia refuza sa participe

arlamentarii opozitiei nu vor participa la sedinta Camerelor reunite de marti dupa-amiaza, in care presedintele Traian Basescu este asteptat sa transmita un mesaj pe probleme de politica interna, au anuntat Mihai Voicu (PNL) si Mircea Dusa (PSD).

"Nu vom participa la aceasta sedinta, avand in vedere ca presedintele nu mai este de mult presedintele tuturor romanilor si nu apreciaza opozitia ca un factor de progres democratic. Mesajele presedintelui le cunoastem. Probabil ca din nou va avea un mesaj legat de unitatea coalitiei pentru a vota Legea educatiei si a satisface astfel o dorinta a unui membru a actualei coalitii de guvernare", a declarat liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Mircea Dusa.

Referitor la deblocarea activitatii din Parlament, Dusa a adaugat ca, "daca presedintele ar dori acest lucru, o facea demult" .

"Acele negocieri pe care le face la Cotroceni le facea separat cu fiecare grup parlamentar si gasea o solutie. Mingea privind mai ales blocajul de la Camera Deputatilor nu e la noi, e la PDL. In anumite momente au inteles acest lucru, si aseara", a mai spus Dusa.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

La randul sau, deputatul PNL Mihai Voicu a anuntat ca nici parlamentarii liberali nu vor participa la sedinta de la ora 15.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.