Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat ca, dupa o perioada de zece ani in care nu a mai fost la Bucuresti, capitala Romaniei i se pare ca s-a dezvoltat in mod remarcabil, dar ca viata politica romaneasca este asemanatoare celei din Ungaria, deoarece zilnic apare "cate un razboi".

"As dori sa impartasesc cateva impresii personale. Nu am mai fost demult in Bucuresti si am incercat sa numar anii. Se pare ca de zece ani nu am mai fost. In aminitirea mea exista un cu totul diferit oras, iar dezvoltarea si progresul realizat in ultimii ani de catre Bucuresti sunt intr-adevar de remarcat", a spus Viktor Orban, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti alaturi de premierul Emil Boc, transmite MEDIAFAX.

Premierul ungar a aratat insa ca viata politica din Romania nu difera de cea din tara sa.

"Viata politica romaneasca nu difera prea mult de cea din Ungaria. Si aici aproape zilnic se desfasoara cate un razboi. Astfel, cine este implicat in aceasta politica are posibilitatea, si sigur imaginatia, ca sa isi poate imagina multe in legatura cu multe. Un om poate vedea si padurea, si pomii. Trebuie sa va spun ca padurea arata bine, este intr-adevar un progres impresionant realizat de politica romaneasca impreuna cu poporul roman in ultimii anii, ceea ce ne inspira si denota cat de mult poate sa faca o linie politica buna pentru interesul oamenilor si cat de mult poate sa imbunatateasca viata oamenilor", a mai spus Viktor Orban.

Summit-ul Dunarii reuneste, luni, la Bucuresti, 22 de delegatii reprezentand sefi de guverne din cele 14 state din bazinul Dunarii, Comisia Europeana, reprezentanti ai celor sase landuri riverane din Germania si Austria, primaria orasului Ulm din Germania si Polonia, in calitate de observator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.