Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca se impune o revigorare a majoritatii parlamentare, aratand ca UDMR ar putea iesi de la guvernare daca nu sunt garantii ca majoritatea functioneaza, insa el nu doreste sa ameninte pe nimeni cu acest lucru.

"Daca nu reusim sa avem garantii ca aceasta majoritate functioneaza, atunci exista posibilitatea (de a iesi de la guvernare - n.r.), dar in acest moment nu vreau sa amenint pe nimeni cu iesirea noastra de la guvernare", a spus Marko Bela, la intrebarea daca exista posibilitatea ca UDMR sa iasa de la guvernare, transmite MEDIAFAX.

Marko Bela a aratat ca se impune o revigorare a majoritatii parlamentare, adaugand ca, si in cazul in care se rezolva problema Legii educatiei, urmeaza adoptarea Legii bugetului, a Legii salarizarii, iar UDMR doreste sa aiba garantii ca se asigura aceasta majoritate pentru a merge mai departe.

"Trebuie sa avem garantii ca se asigura majoritatea si mergem mai departe. Mai ales ca perioada care urmeaza ne va cere niste masuri clare, ferme. Deci, va dati seama, daca nu avem o astfel de majoritate, ce facem cu bugetul, ce facem cu Legea salarizarii", a spus liderul UDMR.

El a adaugat ca, in privinta Legii educatiei, asteapta motivarea Curtii Constitutionale, deoarece pana atunci "nu se poate face un pas inainte".
Marko Bela a aratat ca in Comisia pentru invatamant de la Senat este clar ca in acest moment nu exista o solidaritate "suta la suta in cadrul coalitiei" si a criticat faptul ca "unii senatori sarbatoresc esecul Guvernului
".

Ultimatum pentru coalitia PDL-UDMR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.