Premierul Emil Boc a negat, vineri, informatiile aparute in presa conform carora ar fi intentionat sa demisioneze urmare a deciziei Curtii Constitutionale in cazul legii educatiei, spunand ca nu s-a gandit la asa ceva desi nu parcurge in prezent cele mai bune zile ale mandatului de prim-ministru.

"Nu am avut cele mai bune zile ale mandatului in perioada aceasta, dar nici asa, sa vorbim de demisie. Nu am avut cele mai bune zile, dar nici sa mergem acum la demisie", a raspuns Boc intrebarii jurnalistilor pe aceasta tema.

El a precizat ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale, considerand in continuare ca proiectul legii educatiei este un act normativ foarte important pentru reforma sistemului de invatamant, care trebuie promovat in regim de urgenta, in actuala sesiune parlamentara, "intr-o forma sau alta procedurala".

Seful Guvernului a apreciat totodata ca situatia creata in cazul legii educatiei nu reprezinta "o vina interna" in coalitie, deoarece decizia CC este exterioara coalitiei.

Intrebat de jurnalisti daca a discutat cu presedintele Comisiei de invatamant, senatorul democrat-liberal Mihail Hardau, care a aplaudat decizia CC, premierul a raspuns ca prefera sa discute in partid despre acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.