Liderul PSD, Victor Ponta, sustine ca PSD nu va avea "niciun fel de ezitare" sa declanseze procedura suspendarii presedintelui Traian Basescu daca acesta isi incalca atributiile constitutionale, precizand insa ca nu se va "juca" cu aceste lucruri doar pentru ca "dau bine la televizor".

"Atunci cand am anuntat ca vom initia procedura de suspendare am spus foarte clar ca daca domnul Basescu sau alt presedinte, fie ca il cheama Basescu, Popescu, Georgescu sau Iliescu, daca incalca Constitutia Romaniei, noi declansam acea procedura clara de sanctionare. Daca ar fi promulgat o lege adoptata prin frauda, Legea pensiilor, am fi declansat acea procedura. Domnul Basescu cred ca a inteles mesajul nostru si nu a promulgat-o", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a adaugat ca presedintele Traian Basescu a gasit acea prevedere privind varsta de pensionare si nu a promulgat legea, desi cu doua saptamani inainte zicea invers.

El a afirmat ca daca va exista o situatie in care Traian Basescu isi va incalca atributiile constitutionale PSD nu va avea "niciun fel de ezitare" sa foloseasca aceasta "arma".

"Daca va fi o alta situatie in care domnul Basescu isi incalca atributiile constitutionale, nu avem niciun fel de ezitare sa folosim aceasta arma. Dar pe de alta parte, nici nu cred ca toata ziua buna ziua trebuie sa suspendam presedintele. Il suspenzi pe presedinte daca incalca Constitutia. Ca nu imi place de domnul Basescu nu cred ca este un secret. Nu le place in general oamenilor in ultimul timp. Dar suspendarea se face pentru incalcarea Constitutiei si nu cred ca trebuie sa ne jucam cu lucrurile astea doar asa ca dau bine la televizor", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.