Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca o eventuala decizie privind data la care va fi dezbatuta in Parlament motiunea de cenzura depusa de opozitie dupa asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei va fi luata dupa decizia Curtii Constitutionale.

"In opinia mea, ar fi decent din partea noastra, macar aici, in Parlament, sa asteptam decizia Curtii Constitutionale de pe 3 noiembrie, este ziua de miercuri, nu mai sunt decat doua zile si dupa aceea sa decidem care este calea de urmat. Daca la nivelul Curtii se va decide ca angajarea rasunderii este neconstitutionala, cum eu cred ca este cazul, atunci intreaga operatiune cade, intram pe procedura regulamentara", a spus Geoana, dupa sedinta Biroului permanent al Senatului, transmite MEDIAFAX.

El a amintit pozitia sa potrivit careia Guvernul si primul-ministru au facut o eroare angajand raspunderea pe Legea educatiei inainte de pronuntarea Curtii Constitutionale.

Intrebat daca decizia va fi luata miercuri, Geoana a raspuns: "Vom decide acest lucru in consultare cu colegii de la Camera Deputatilor, dar in Biroul permanent de la Senat aceasta a fost opinia, care a fost practic unanima, sa asteptam pana miercuri dimineata, cand Curtea se va intruni in format complet si ne va anunta despre decizia pe care o vor lua".

Presedintele Senatului a acuzat Guvernul ca a "vandalizat" Legea educatiei.

"Este pacat de Dumnezeu ca o Lege a educatiei, care este posibil sa iasa din Senat practic in unanimitate, sa fie pur si simplu vandalizata de catre actul Guvernului. Puteti sa fiti siguri ca acei care sunt azi in opozitie si vor fi maine, eventual, la putere vor schimba legea, pentru ca este o lege care ne-a fost impusa", a aratat presedintele Senatului.

Mircea Geoana a spus ca varianta Senatului este varianta care trebuie sa fie incurajata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.