Presedintele PC, Daniel Constantin, a anuntat, luni, ca reprezentantii acestui partid nu vor participa la consultarile de la Cotroceni, sustinand ca seful statului are un singur scop - bifarea unei noi consultari, avand in vedere ca pentru doua subiecte are nevoie de aprobarea Parlamentului.

"Nu suntem impotriva unui dialog institutional, (...) insa consideram ca presedintele Traian Basescu mimeaza respectarea Constitutiei si ca intalnirea de maine (marti - n.r.) nu are decat un singur scop - de a bifa o noua consultare, avand in vedere ca pentru doua dintre subiectele propuse, ma refer la aderarea la spatiul Schengen si un nou acord cu FMI, presedintele Traian Basescu are nevoie de acordul Parlamentului. Nu vom face jocul presedintelui, ca atare decizia PC este de a nu participa la consultarile pentru ziua de maine", a declarat Daniel Constantin, transmite MEDIAFAX.

El a mai spus ca pozitia PC privind subiectele propuse de Traian Basescu este cunoscuta.

Potrivit lui Constantin, in ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen, presedintele Basescu, in calitatea de sef al statului si de sef al diplomatiei, "ar trebui sa faca ceva mai mult din punct de vedere al votului politic".

Basescu invita partidele la consultari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.