Blocajul din parlament s-ar putea incheia astazi, intrucat Alianta PNL-PD este dispusa sa accepte o propunere de compromis inaintata de PSD.
Principalul partid de opo-zitie ar fi de acord sa voteze in circa trei zile toate modificarile la regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului, daca Alianta D.A. va fi de acord ca aceste modificari sa treaca prin filtrul Curtii Constitutionale inainte de a fi puse in aplicare.

Pana acum, liderii liberali si democrati au declarat ca vor trece la schimbarea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu imediat ce regulamentele vor trece de plenurile Camerei Deputatilor si Senatului. Potrivit unor surse din Alianta D.A., sambata, la Poiana Brasov, presedintele Traian Basescu a discutat despre situatia din parlament cu minis-trul de interne, Vasile Blaga, cei doi fiind de acord ca trebuie pus capat blocajului existent.

Solutia avansata de PSD este acceptata si de o parte din liberali si va fi discutata la sedinta de azi a conducerii Aliantei. Potrivit unor lideri ai PD, varianta prin care opozitia va putea contesta la Curtea Con-stitutionala modificarile la cele doua regulamente, inainte de aplicarea lor, este rezonabila, intrucat judecatorii de la aceasta instanta inclina, in ultima perioada de timp, sa declare constitutionale textele referitoare la schimbarea conducerii parlamentului.

In ianuarie, Curtea Constitutionala a decis ca presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu pot fi schimbati din functie pe perioada unei legislaturi. Blocajul din parlament dureaza de la inceputul lunii septembrie, PSD si PRM folosind toate posibiltatile regulamentare pentru a intarzia adoptarea noilor prevederi regu-lamentare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.