Liberalul Bogdan Olteanu a readus ieri in atentie posibilitatea fuzionarii dintre PNL si PC. Replica venita din partea conservatorilor a fost insa negativa

Anuntind ca exprima un punct de vedere personal, Bogdan Olteanu, unul dintre greii PNL, a declarat simbata ca o prioritate ar trebui sa fie pentru liberali, in urmatoarele 6-12 luni, fuziunea cu PC. Olteanu a afirmat ca are semnale din partea unor reprezentanti ai PC, care indica sustinerea ideii fuziunii, mai ales ca acest partid a decis sa se reorienteze doctrinar catre liberalism.

Fuziunea dintre cele doua partide ar insemna, in opinia sa, o simplificare a vietii in guvern si in coalitia majoritara si ar fi de bun augur. Totodata, liderul liberal a recunoscut insa ca nu au fost purtate discutii oficiale intre cele doua partide si nu s-a luat nici o decizie in cadrul Delegatiei Permanente a PNL. Reamintim ca, in urma cu patru luni, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, avansase si el posibilitatea unei fuziuni PNL-PC.

Replica venita dinspre PC a fost categorica: "Putem discuta de colaborari, de sprijin punctual cu partidele din Coalitie, dar sub nici o forma nu este vorba de vreun proiect sau sa existe discutii care sa vizeze fuziunea sau absorbtia PC", a mentionat ieri Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvint al conservatorilor.

Testarea unei federatii

Surse din PNL ne-au declarat ca, de fapt, declaratiile lui Olteanu reprezinta o testare a conservatorilor, adevarata intentie a liberalilor fiind realizarea unei Federatii intre cele doua partide, dupa modelul propus in vara de Valeriu Stoica pentru PNL si PD. De altfel, in ultimul timp, PNL a fost extrem de amabil cu conservatorii. In plan extern i-a sprijinit pe fata, pentru a se apropia de grupul parlamentar european al liberalilor, iar in plan intern nu s-a aratat prea deranjat in momentul in care Florin Anghel, presedintele C.J. Prahova, impreuna cu mai multi alesi locali, a trecut la PC. Intr-o prima faza, cind Anghel a vrut sa se inscrie in PD, liberalii au invocat incalcarea protocolului Aliantei si au facut un scandal monstru. De cealalta parte, nici PC nu a protestat cind lideri conservartori din Hunedoara au trecut la PNL. Protocolul Coalitiei interzice migratia interna intre partidele semnatare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.