Ministrul liberal pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a atras atentia intr-un interviu acordat ieri agentiei nationale de presa ca PSD doreste sa creeze disensiuni in interiorul Aliantei prin lansarea zvonurilor referitoare la o colaborare PNL-PD. Olteanu crede ca "PSD incearca sa introduca si un subiect de divergenta intre partidele aliantei cu aceste declaratii".

Olteanu a negat existenta unor negocieri intre PSD si PNL aratand totusi ca "exista, cu siguranta, persoane in PSD care doresc acest lucru". Olteanu a recunoscut ca "in PNL a existat un punct de vedere referitor la oportunitatea unei colaborari cu PSD, el a fost discutat intre cele doua tururi de scrutin din noiembrie 2004 si cu foarte larga majoritate am decis in partid ca nu dorim nici o colaborare cu PSD".

Olteanu a atins in acelasi interviu si alte probleme de actualitate

De pilda, in viziunea sa, revizuirea Constitutiei are nevoie de o majoritate de doua treimi. "Cred ca inainte de a lansa o asemenea dezbatere este bine sa stim daca avem majoritatea necesara pentru aprobarea revizuirii Constitutiei", a avertizat el. Referitor la reforma sistemului politic din Romania, Olteanu a declarat ca este nevoie "de o lege privitoare la alegerile pentru Parlamentul European si de modificarea acelor prevederi care au permis diversele fraude si abuzuri de la alegerile din 2004, precum si situatia de-a dreptul rusinoasa creata la referendumul pentru modificarea Constitutiei".

Bogdan Olteanu considera vinovate de taraganarea regulamentului in Parlament "persoanele care conduc sedintele atat in plen, cat si in Biroul Permanent", pentru ca acestea "nu respecta regulamentul, nu supun la vot propunerile majoritatii si, ca atare, majoritatea nu-si poate exercita dreptul de majoritate, acela de a vota". Ministrul spune ca propunerea Coalitiei a fost de a dezbate doar 20 de amendamente la regulamente, "iar diferenta pana la 900 de amendamente la Camera si 600 la Senat apartine parlamentarilor PSD". "Parlamentarii, opozitiei au adus cateva sute de amendamente pentru a prelungi dezbaterile si nu exista nici o procedura care sa impiedice un parlamentar sa aduca amendamente", a explicat minsitrul pentru relatia cu Parlamentul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.