Parlamentarii opozitiei au parasit, joi, sala de plen, la scurt timp dupa inceperea sedintei in care urmeaza ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe Legea Educatiei.
PSD si PNL au contestat, in plen, faptul ca Guvernul isi asuma raspunderea pentru Legea educatiei inainte de a se pronunta Curtea Constitutionala pe aceasta tema, parlamentarii PSD auntand ca vor parasi sedinta.

Deputatul PSD Cristian Dumitrescu a aratat ca este inadmisibil ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe o lege acare se afla in proces legislativ si a fost adoptata de una dintre Camere, respectiv Camera Deputatilor. El a invocat decizia Curtii Constitutionale de anul trecut, potrivit careia Guvernul nu isi poate asuma raspunderea pe Legea educatiei, transmite MEDIAFAX.

Si deputatul PNL Eugen Nicolaescu a spus ca liberalii nu pot vota ordinea de zi deoarece trebuie mai intai sa se pronunte Curtea Constitutionala.

PSD si PNL au cerut verificarea cvorumului de lucru la sedinta comuna a Camerelor Parlamentului, solicitare refuzata de presedintele de sedinta Ioan Oltean (PDL), reuniunea Senatului si Camerei Deputatilor continuand, in absenta opozitiei, cu prezentarea de catre premier a Legii educatiei.

Viceliderul grupului deputatilor PNL, Eugen Niocolaescu, a spus ca presedintele de sedinta Ioan Oltean (PDL) este obligat sa verifice cvorumul de sedinta dupa ce parlamentarii opozitiei au parasit sala de sedinte pentru ca asumarea raspunderii sa se desfasoare regulamentar.

"Este adevarat ca unii parlamentari ai opozitiei au semnat foaia de prezenta inaintea inceperii sedintei, dar ati fost informat ca doua grupuri parlamentare parasesc sala si este normal sa verificati cvorumul, daca vreti ca sedinta sa fie regulamentara", a afirmat Nicolaescu.

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Mircea Dusa, a solicitat apel nominal pentru a se verifica cvorumul, aratand ca secretarul de sedinta al opozitiei l-a informat ca in sala se afla doar 150 de parlamentari.

Presedintele de sedinta Ioan Oltean a refuzat sa verifice cvorumul prin apel nominal, invocand prevederea Regulamentului potrivit careia presedintele de sedinta va decide daca acest lucru este necesar sau nu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Va place sa numere presa cvorumul si de aceea nu faceti apel nominal", a intervenit, de la tribuna, deputatul PSD Mircea Dusa.
In absenta opozitiei, in plenul comun a inceput procedura angajarii raspunderii Guvernului asupra proiectului legii educatiei, premierul Emil Boc prezentand prevederile acestui act normativ. Ulterior, parlamentarii PSD si PNL au parasit sala de plen.[Guvernul Boc isi asuma raspunderea pe Legea Educatiei]

  • Senatul continua dezbaterile
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi, dupa sedinta Birourilor permanente reunite, ca Senatul va continua sa dezbata Legea educatiei nationale, care odata adoptata va abroga actul normativ pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea.

"Din punctul meu de vedere, procesul nu trebuie stopat. Din punctul meu de vedere, procesul trebuie sa continue. (...) Senatul merge mai departe. Vreau sa va asigur ca inclusiv senatori de la PDL vor continua sa-si apere punctul de vedere in Senatul Romaniei. Venim cu alta forma in Senat si abrogam legea Guvernului", a sustinut Mircea Geoana.

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

El a adaugat ca, prin asumarea raspunderii, Guvernul a inhibat dezbaterile din Senat. "Este clar ca atunci cand iti asumi raspunderea, lumea se opreste", a aratat Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.