Respingerea motiunii de cenzura, depusa miercuri de opozitie in Parlamentul Romaniei, este relatata de agentiile de presa straine, care fac referire si la manifestatiile din Bucuresti impotriva masurilor de austeritate ale Guvernului.

"Guvernul roman de centru-dreapta se mentine la putere , dupa respingerea, miercuri, a unei motiuni de cenzura depuse de opozitie, in conditiile in care zeci de mii de manifestanti au protestat la Bucuresti fata de masurile de austeritate", noteaza agentia France Press, relateaza MEDIAFAX.


Motiunea de cenzura depusa de trei partide de opozitie, liberalii (PNL), social-democratii (PSD) si conservatorii (PC), nu a primit decat 219 voturi pentru, potrivit unui bilant oficial, ea avand nevoie de votul a 236 de parlamentari pentru a fi adoptata, conform aceleiasi surse.


Agentia germana DPA aminteste ca zeci de mii de romani s-au strans miercuri in centrul Bucurestiului pentru a protesta fata de masurile de austeritate ale Guvernului, printre care disponibilizari, cresteri de taxe si scaderi de salarii.

Valul de proteste care afecteaza Romania incepand de luni este provocat de masurile anticriza elaborate de Guvern, care prevad o reducere cu 25 la suta a salariilor in sectorul public, relateaza si agentia RIA Novosti.

Guvernul de coalitie roman a supravietuit miercuri unei motiuni de cenzura in Parlament , avand in centru reducerile bugetare masive si cresterea taxelor, masuri necesare mentinerii asistentei internationale pentru economia tarii, grav afectata de recesiune, subliniaza si Reuters.

Associated Press aminteste ca votul de miercuri a intervenit in conditiile unor manifestatii la care au participat 30.000 de persoane si in timpul vizitei unor oficiali ai Fondului Monetar International.

"Prim-ministrul roman, Emil Boc, a supravietuit unei motiuni de cenzura in Parlament pentru a doua oara in patru luni, Guvernul sau de coalitie pastrandu-si unitatea, pe fondul protestelor stradale fata de masurile de austeritate", comenteaza Bloomberg.

Citeste si:
Klaus Iohannis, după adoptarea moțiunii de cenzură. „Este momentul...
Klaus Iohannis, după...

  • Romania, la rascruce

"Tara se afla acum la o rascruce si ar trebui luate decizii ferme in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor publice"
, a declarat Vincent Alexandre, un economist de la BNP Paribas SA din Paris, intr-un interviu telefonic.

Zeci de mii de manifestanti s-au strans in Bucuresti pentru a protesta fata de masurile de austeritate ale Guvernului lui Emil Boc, care a supravietuit totusi acestei celei de-a cincea motiuni de cenzura, precizeaza si site-ul Novinite.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.