Acuzatii grave venite din partea lui Victor Ponta. Potrivit presedintelui PSD, jandarmii care asigura ordinea publica la protestul de astazi ar fi primt munitie si li s-a comunicat ca va avea loc o lovitura de stat. De cealalta parte, insa, Ministerul de Interne neaga acuzatiile care ii sunt aduse.

"Din pacate, Romania este un dusman pentru Basescu. Jandarmilor li s-a spus ca astazi va fi o lovitura de stat. Li s-a dat munitie. Fac un apel sa inteleaga ca nu trebuie sa faca ceea ce le spune Basescu, asa cum n-au facut nici cand le-a spus Ceausescu sa traga in oameni. Este foarte grav ce se intampla. Credem in continuare ca democratia poate fi salvata. Ne aflam intr-un moment prin care Romania n-a mai trecut din decembrie '89", a spus Ponta, citat de Realitatea.

Potrivit liderului PSD, informatiile le-au fost furnizate chiar din randul jandarmilor.

Victor Ponta le-a spus sindicalistilor, inainte sa intre in Parlament, ca astazi vor scapa de Guvernul Boc, intrebandu-i daca au incredere in PSD, iar protestarii le-au transmis parlamentarilor sa aiba grija cum voteaza la motiunea de cenzura.

Victor Ponta s-a urcat pe scena amenajata in Piata Constitutiei si s-a adresat sindicalistilor : "Azi scapam de Guvern, asa sa dea Dumnezeu".
"Aveti incredere in noi?
", a intrebat liderul PSD, care apoi a coborat de pe scena.

  • Jandarmii neaga portul armelor

Echipajele de jandarmi prezente la mitingul din Piata Constitutiei nu au asupra lor arme de foc, a precizat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Marius Militaru. "Jandarmii nu au arme de foc asupra lor. Acestia au in dotare casca hands-free, baston si casca de protectie, adica echipamentul necesar pentru pastrarea ordinii", a spus Militaru.

Un incident intre protestatari si trupele de ordine s-a produs miercuri, in jurul orei 15:00, la mitingul din Piata Constitutiei. Un grup de protestatari au incercat sa forteze gardurile de protectie, dar au fost opriti de jandarmi. Conform liderilor sindicali, incidentul ar fi fost provocat de 'instigatori' si nu de sindicalisti.

Mii de romani protesteaza in Capitala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.