Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, in care motiunea de cenzura "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", initiata de opozitie, urmeaza sa fie dezbatuta si supusa votului, a inceput, marti dimineata.

La sedinta, care a inceput cu o intarziere de circa 30 de minute fata de ora anuntata, si-au anuntat prezenta 349 din cei 470 de parlamentari. Reuniunea este condusa de presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Premierul Emil Boc si ceilalti membri ai Executivului participa la dezbaterea motiunii. Boc a afirmat, la sosirea la Palatul Parlamentului, ca membrii opozitiei trebuie sa aiba emotii pentru rezultatul votului la motiunea de cenzura si nu reprezentantii Guvernului. El a mai spus, inainte de dezbaterile asupra motiunii de cenzura, ca intelege nemultumirea oamenilor afectati de criza, dar ca si acestia trebuie sa inteleaga ca Guvernul a facut "exact ce trebuia" pentru a limita efectele acestei crize si a permite iesirea din recesiune.

La dezbaterea motiunii asista, de la balcoanele salii de plen, peste 100 de persoane.

Timpul total alocat interventiilor parlamentarilor grupurilor parlamentare este de 169 de minute.

PDL are rezervate 56 de minute, PSD - 54 de minute, PNL - 31 de minute, UDMR - 10 minute, grupul minoritatilor - 6 minute, UNPR - 9 minute, cei fara apartenenta la grupuri - 3 minute.

Campanu: Plec din UNPR si votez motiunea de cenzura

  • Ponta, printre manifestanti

Liderul PSD, Victor Ponta, care merge in mars spre Palatul Parlamentului alaturi de sindicalisti, a spus ca astazi este "inceputul sfarsitului Guvernului Boc si al lui Traian Basescu" si ca nu doreste nimic altceva decat sa plece de la guvernare "Basescu, Boc, Udrea, Anastase si toti hotii lui", transmite MEDIAFAX.

"Sa plece de la guvernare Traian Basescu si Boc, si Udrea, si Anastase, si toti hotii lui", a spus Ponta.

Intrebat ce parere are despre faptul ca sunt unele voci care sustin ca protestatarii de miercuri ar fi huligani, Ponta a spus ca si in 1989 s-a spus despre oamenii care protestau ca sunt huligani, "si tot cu o Elena".

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

"Asa spunea si Ceausescu in 1989, ca sunt huligani. La fel face si Basescu, tot cu Elena, dar cu o alta Elena. Nu e nimic nou in Romania", a mai spus Ponta.

Intrebat ce parere are despre modul in care a fost organizat protestul de miercuri, Victor Pinta a spus ca mitingul a fost unul reusit si ca s-au inteles foarte bine confederatiile sindicale.

PNL face campanie pe facebook pentru motiunea de cenzura


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.