Guvernul a anuntat ca se va reuni, miercuri seara, de la ora 18.00, in sedinta, pentru a adopta forma finala a legii educatiei nationale, pentru care intentioneaza sa isi angajeze raspunderea in Parlament, prin integrarea unor amendamente depuse de parlamentari.

Guvernul s-a reunit si duminica in sedinta, iar la finalul acelei reuniuni a anuntat ca a analizat 362 amendamente depuse de parlamentari la proiectul legii educatiei, dar va lua in considerare numai acele propuneri care urmaresc modernizarea sistemului de invatamant, transmite MEDIAFAX.

Dintre care 271 depuse la Camera Deputatilor si 91 inregistrate la Senat. Dintre cele 362 de amendamente depuse in total de senatori si deputati, 170 apartin parlamentarilor PSD-PC, 96 parlamentarilor PNL, 53 reprezentantilor PDL, 32 parlamentarilor UDMR si 11 au fost initiate de independenti.

Proiectul, in forma finala, va fi transmis joi Parlamentului.

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament, in data de 28 octombrie, pentru proiectul legii educatiei.

Conducerea Parlamentului a decis ca pana luni, 25 octombrie, sa fie depuse amendamentele la acest proiect.

Motiunea de cenzura intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", initiata de opozitie, va fi dezbatuta si votata miercuri, 27 octombrie, cu incepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile.

Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi favorabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.