Conducerea Partidului Conservator (PC) a decis, sambata, ca aceasta formatiune sa se distanteze de actuala guvernare, pe care o considera deja ,compromisa". ,Din punctul de vedere al PC, actuala guvernare este deja compromisa si nu credem ca este bine sa mai iesim la brat cu ea. Vrem sa evitam ca puterea sa apuce sa scoata castanele incinse din foc cu mana noastra", a declarat un lider al partidului.

Acesta sustine ca distantarea nu se va manifesta prin gesturi categorice, de natura sa aduca prejudicii actului de guvernare, ci prin adoptarea unei atitudini mai retrase. Cu alte cuvinte, parlamentarii PC vor continua sa voteze alaturi de celelalte partide din arcul guvernamental, insa vor evita sa mai iasa ,la bataie" cu opozitia cand e vorba de chestiuni delicate, refuzand, spre exemplu, sa-si mai asume rolul de portavoce a coalitiei.

Unul dintre episoadele care a accentuat nemultumirea oamenilor lui Dan Voiculescu s-a consumat la dezbaterea in plenul Camerei a ultimei motiuni simple a PSD si PRM, saptamana trecuta, cand deputatul PC Constantin Tudor a fost singurul reprezentant al coalitiei care a vorbit in apararea guvernului. Prestatia neconvingatoare a lui Tudor a fost taxata de opozitie si de pensionarii prezenti in sala cu huiduieli si fluieraturi. Conservatorii sunt de parere ca partenerii lor sunt ,ingrati", intrucat le incredinteaza sarcini neplacute, asa ca au decis ca este cazul sa ramana, pe viitor, ,in umbra".

Decizia luata la sfarsitul saptamanii trecute ar putea constitui un prim pas inainte ca PC sa treaca oficial in opozitie. Potrivit ultimelor sondaje, actualul guvern isi pierde popularitatea intr-un ritm extrem de alert, iar PC nu reuseste sa obtina mai mult de 1-3% din optiunile electorale. Biroul Politic al PC a stabilit ca obiectiv atingerea, in 2005, a pragului de 5% din intentiile de vot.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.