Purtatorul de cuvant al grupurilor parlamentare ale UNPR, Valeriu Steriu, a anuntat, marti, ca parlamentarii Uniunii nu vor vota motiunea de cenzura a opozitiei, considerand ca este un act demagogic si politicianist.

Steriu a afirmat, dupa sedinta BPN al UNPR de marti, ca senatorii si deputatii Uniunii considera ca motiunea de cenzura a opozitiei este "un demers politicianist", gandit sa slujeasca doar interesele unor lideri de partide.

"Aceasta motiune nu-si propune sa rezolve problemele economice si sociale, nu ofera o alternativa si nici macar nu contureaza o perspectiva pentru viitorul imediat", a spus el, transmite MEDIAFAX.

In opinia UNPR, motiunea este doar rezultatul unei "competitii de imagine" in interiorul opozitiei, in care liderii PSD si PNL "sunt dispusi sa sacrifice stabilitatea economica si sansele Romaniei de a iesi cat mai repede din criza".

Steriu a afirmat ca motiunea de cenzura "este un act demagogic, si nu o actiune politica responsabila", miza opozitiei nefiind inlocuirea Guvernului, pentru ca "nici PSD si nici PNL nu au nici intentia si nici capacitatea sa isi asume guvernarea intr-o perioada extrem de dificila pentru Romania".

El a acuzat partidele din opozitie ca au intrat intr-un joc politicianist pentru a obtine capital politic si electoral pe spatele romanilor aflati in dificultate.

"UNPR condamna intentia PSD de a deturna si politiza protestele sociale din aceasta perioada si considera ca sindicatele nu ar trebui sa se lase manipulate in functie de interesele politice ale PSD sau ale liderilor acestuia", a mai spus Steriu.

El a precizat ca parlamentarii UNPR vor fi prezenti in sala, la dezbaterea motiunii, dar nu vor participa la procesul de vot.

"Nu vom legitima, nici macar cu un vot impotriva, o motiune fara fond, fara sens si fara finalitate. Pentru noi, aceasta motiune este doar un balon de sapun si o vom trata ca atare. UNPR sustine in continuare Guvernul si va demonstra acest lucru la fel de coerent si consecvent ca si pana acum", a mai declarat Steriu.

Citeste si:
Chereches sustine ca PRO Romania si UNPR ar trebui sa se stinga...
Chereches sustine ca PRO...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.