Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti, la Iasi, ca este "rezervat" in privinta sanselor motiunii de cenzura, spunand ca spera ca UDMR sa se alature demersurilor opozitiei, cum s-a intamplat in 2009.

Mircea Geoana a spus ca era mai optimist in urma cu cateva zile privind sansele trecerii motiunii de cenzura, precizand ca in prezent este mai rezervat.

"Eram mai optimist, dar acum sunt mai rezervat. Exista inca o sansa pentru ca a continua cu acest guvern inseamna adancirea crizei in care suntem", a afirmat Mircea Geoana, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca spera ca UDMR sa se alature opozitiei, asa cum a facut-o in 2009, cand alaturi de PSD si PNL a fost formata o noua majoritate, iar motiunea de cenzura a opozitiei a fost adoptata in Parlament.

Intrebat daca nu considera ca stabilirea unui premier comun PSD-PNL ar fi sporit sansele motiunii de cenzura, Geoana a raspuns: "Cand ai un proiect politic serios, vin si rezultatele. S-a vazut in 2009, cand am reusit sa strang o astfel majoritate".

Mircea Geoana a mai spus ca decizia PDL ca parlamentarii sai sa se abtina de la vot la motiune este un gest de lasitate si un precedent care va fi invocat pe viitor de orice partid aflat la guvernare.

"Gestul lor este unul reprobabil si unul de lasitate. Asta arata un guvern care se teme de proprii parlamentari", a adaugat Geoana.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a participat, marti, la Iasi, la manifestarile prilejuite de celebrarea a 150 de ani de la infiintarea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". Cu acest prilej, Geoana a participat la inaugurarea muzeului Universitatii, la ceremonia de dezvelire a busturilor fostilor rectori ai institutiei si la ceremonia de dezvelire a unei placi aniversare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.