Presedintele Traian Basescu a promulgat, luni, legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, cunoscuta ca legea "micii reforme" in justitie.

El a facut anuntul intr-o declaratie de presa, la Cotroceni, trecand in revista principalele prevederi ale Legii.

Presedintele a spus ca Legea este la fel de importanta in aceasta etapa ca si Codurile juridice, transmite MEDIAFAX.

Seful statului a spus ca noua lege este de natura sa raspunda exigentelor romanilor ca procesele sa se judece mai repede si mai bine.

Traian Basescu a spus ca prin acest act normativ s-a extins numarul structurilor si persoanelor care pot face recurs in interesul legii. El a enumerat, la acest capitol, Avocatul Poporului si Colegiul de coordonare al ICCJ.

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat, saptamana trecuta, cu 279 voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 4 abtineri, proiectul de lege privind accelerarea proceselor in justitie.

Adoptarea de catre Parlament a actului normativ a fost salutata de catre Ministerul Justitiei, care a apreciat ca reprezinta un prim pas in directia implementarii noilor Coduri fundamentale ale Romaniei.

In discursul rostit in Parlament la 21 septembrie, presedintele Traian Basescu a cerut adoptarea Legii "micii reforme" in justitie.

Drepturile Omului: Cu ce probleme se confrunta Romania?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.