Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, ca va participa la marsul organizat de sindicate miercuri si a spus ca orice membru PSD este binevenit, el mentionand ca nu stie daca le vor fi puse la dispozitie mijloace de transport.

Ponta a spus ca va participa la marsul pe care confederatiile sindicale l-au anuntat pentru miercuri, ziua in care se va vota motiunea de cenzura sustinuta de PSD si PNL.

"Sper ca sindicalistii sa ma considere un cetatean ca oricare altul al acestei tari, vom face tot ceea ce tine de noi pentru a fi prezenti la acel mars", a afirmat el.

Intrebat daca la mars vor fi mobilizati si membri PSD, inclusiv din judetele limitrofe Capitalei, Ponta a spus ca orice membru al partidului este cetatean al tarii, transmite MEDIAFAX.

"Daca eu particip la mars, orice membru sau nemembru PSD care vrea sa participe la acest mars este binevenit. In fata unei puteri democratice poti lupta in batalia parlamentara, dar noi ne luptam in acest moment cu o putere dictatoriala si mafiota. Daca oamenii stau acasa, vor ramane cu acesti mafioti si cu acesti incompetenti inca mult timp de acum incolo", a adaugat el.

Intrebat daca organizatiile judetene ale PSD vor pune la dispozitia membrilor si simpatizantilor mijloace de transport pentru a veni la mars, Ponta a spus ca nu stie de asa ceva.

"Banuiesc ca nu vor fi baricade portocalii pe sosele, impotriva oamenilor. (...) Doamna Udrea stie cum e cu mijloacele de transport. Am vazut ca dansa stie cum se blocheaza drumurile, banuiesc ca ii trimite pe oameni sa viziteze monumente istorice si turistice. Este absolut incredibil pentru o tara europeana, ca pana la urma adevaratul prim-ministru al Romaniei, ca ea este, sa anunte ca oamenii nu au voie sa participe miercuri la o manifestatie publica impotriva Guvernului. Suna ca in anii 50", a continuat Ponta.

Presedintele PSD a lansat un avertisment Guvernului sa nu foloseasca "mijloace ilegale" pentru a bloca accesul la marsul de miercuri.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Totodata, Ponta a acuzat actuala putere ca incearca limitarea prezentei atat la marsul de miercuri, cat si la lucrarile Parlamentului din ziua motiunii.

"Sistemul PDL incepe sa functioneze mult mai mult decat cel comunist dinainte de 1989. Doamna Udrea ne-a avertizat public ca va bloca drumurile, pentru ca oamenii sa nu vina la manifestatie", a spus el.

Ponta a spus ca secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a instiintat partidele parlamentare, dar si organizatiile sindicale, ca accesul public nu va fi permis in Parlament miercuri, cand se dezbate si voteaza motiunea de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.