Vicepresedintele PSD, Rodica Nassar, si coordonatorul Departamentului de Sanatate al PSD, Alexandru Rafila, au declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca pachetul social prevazut in programul de guvernare include asistenta medicala primara, de medicina de familie, decontate prin CNAS.

Una din prioritatile PSD este dezvoltarea spitalelor regionale, precum si reorganizarea caselor de asigurari de sanatate pe criteriu regional, nu judetean.

PSD propune si realizarea unui Centru unic de programare la nivel local, transmite MEDIAFAX.

In acelasi program se propune compensarea in mod real cu 90% a medicamentelor pentru cei cu venituri sub 1000 lei, asistenta medicala de urgenta pentru cei neasigurati si cei cu venituri foarte mici.

In ceea ce priveste personalul medical, PSD propune reasezarea grilei de salarizare a medicilor, stimularea si formarea profesionala a medicilor de urgenta, elaborarea unei Strategii de Dezvoltare a Resurselor Umane in Sanatate.

Sursa principala de finantare este majorarea bugetului alocat Ministerului Sanatatii, in cote anuale de cel putin 0,5%, astfel incat la sfarsitul mandatului parlamentar 2012-2016, bugetul sanatatii sa ajunga la cel putin 6% din PIB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.