Guvernul a anuntat, vineri seara, ca se va reuni duminica, la ora 16.00, in sedinta, pentru analiza unor amendamente depuse de parlamentari la proiectul legii educatiei nationale, inainte de angajarea raspunderii.

Surse oficiale au declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX ca Guvernul intentioneaza sa se reuneasca duminica in sedinta, pentru a discuta amendamentele depuse la proiectul legii educatiei, inainte de angajarea raspunderii in Parlament, iar o alta sedinta de guvern pe aceeasi tema ar putea fi organizata marti, daca unele dintre amendamente necesita o analiza aprofundata.

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament, in data de 28 octombrie, pe Legea educatiei, au stabilit, luni, Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Conducerea Parlamentului a decis ca pana luni, 25 octombrie, sa fie depuse amendamentele la proiectul pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea.
Premierul Emil Boc i-a convocat, vineri, la Palatul Victoria, pe membri ai Cabinetului si consilieri personali, pentru a discuta despre procedura de angajare a raspunderii Guvernului pe legea educatiei.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX ca premierul a cerut fiecarui ministru sa analizeze criticile formulate de opozitie in motiune, legate de domeniul de care acestia raspund, si sa transmita la Guvern raspunsuri punctuale prin care sa fie demontate acuzatiile, pentru a fi incluse in discursul din Parlament al primului-ministru.

Motiunea de cenzura intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", initiata de opozitie, a fost prezentata, miercuri, in plenul reunit al Parlamentului. Textul motiunii are 14 pagini.

Documentul va fi dezbatut si votat in data de 27 octombrie, cu incepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi favorabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.