Premierul Emil Boc i-a convocat, pentru vineri, la Palatul Victoria, pe membri ai Cabinetului si consileiri personali, pentru a discuta despre procedura de angajare a raspunderii Guvernului pe legea educatiei.

"Se va discuta despre strategia Guvernului in ceea ce priveste angajarea raspunderii si vor fi analizate inclusiv motiunea depusa de opozitie si textul de raspuns la motiune", au declarat surse din guvern.

Guvernul intentioneaza sa se reuneasca duminica in sedinta, pentru a discuta amendamentele depuse la proiectul legii educatiei, inainte de angajarea raspunderii in Parlament, au declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit acestora, o alta sedinta de guvern pe aceeasi tema ar putea fi organizata marti, daca unele dintre amendamente necesita o analiza aprofundata.

"Este avuta in vedere o sedinta de guvern pentru duminica, care ar putea fi urmata de o alta sedinta programata pentru marti, in cazul in care unele dintre amendamente necesita o analiza mai aprofundata", au aratat sursele citate.

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament, in data de 28 octombrie, pe Legea educatiei, au stabilit, luni, Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Conducerea Parlamentului a decis ca pana luni, 25 octombrie, sa fie depuse amendamentele la proiectul pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea.

Textul motiunii va fi dezbatut si votat in data de 27 octombrie, cu incepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi favorabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.