Cu an mai mic decat presedintele tarii, Valeriu Cretu (58 de ani) a pastrat si astazi amintiri ale perioadei studentiei din cadrul Institutului de Marina Mircea cel Batran, unde - intre 1972 si 1976 - a fost cel mai bun prieten al lui Basescu.

Acesta a relatat, pentru Libertatea, ca, vrand sa scape de celebrul sau defect de vedere, Base era sa ajunga pe mana unui oftalmolog acuzat ulterior ca mima operatiile!

In studentia petrecuta la Institutul de Marina din Constanta, la Facultatea de Navigatie, Sectia Comerciala, Valeriu Cretu si Traian Basescu s-au avut ca fratii, conform declaratiilor primului, ajuns astazi inspector gradul I A in cadrul Autoritatii Navale Romane. Asa ca, la intrebarea “A incercat Traian Basescu sa se opereze la ochi?”, Valeriu Cretu stie ce sa raspunda. “Traian mi-a zis, la un moment dat, ca ar vrea sa se opereze, sa-si faca o reglare a vederii, dupa ce, pe timpuri, ii sarisera niste «cioburi» dintr-o caramida direct in ochi si-i afectasera muschiul”, povesteste Cretu.

Ulterior, potrivit amicului presedintelui, Traian Basescu a renuntat la operatie fiinda medicul Stefan Boeras, un cunoscut oftalmolog din Constanta, nu a avut timp de el, acesta fiind transferat la Bucuresti. In timp insa s-a aflat ca doctorul nu facea operatiile, ci doar le simula, anesteziindu-si pacientii si atat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.