Comisia juridica a Senatului a decis, miercuri, ca Legea privind sistemul unitar de pensii publice va putea fi reexaminata si sub alte aspecte decat cele mentionate in solicitarea transmisa de catre presedintele Traian Basescu.

In favoarea reexaminarii de catre Senat si a altor articole decat cel referitor la varsta de pensionare pentru femei au votat patru dintre membrii comisiei, membri ai grupului PSD si PNL, iar impotriva au votat trei membri, apartinand grupului PDL si celui al UDMR.

Presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Grebla, a mentionat ca decizia de miercuri a comisiei privind cererea de reexaminare reprezinta un punct de vedere, transmite MEDIAFAX.

Biroul Permanent al Senatului a decis, saptamana trecuta, sa ceara Comisiei juridice sa se pronunte daca Senatul poate reexamina si alte articole ale Legii pensiilor decat cel fata de care a formulat obiectii seful statului.

Presedintele Basescu a cerut, recent, reexaminarea legii avand obiectii fata de un singur articol al acesteia, respectiv prevederea referitoare la varsta standard de pensionare pentru femei, seful statului cerand stabilirea acesteia la 63 de ani, nu la 65 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.