Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, marti, la RFI Romania, ca, daca motiunea de cenzura depusa de opozitie este adoptata de Parlament, atunci trebuie organizate alegeri anticipate, pentru ca nu exista cale de mijloc.

"Daca acest Guvern ar pica, ar fi alegeri anticipate, pentru ca nu exista alte cale de mijloc. Nu stiu ce gandeste domnul presedinte, dar nu cred ca presedintele isi va mai asuma o asemenea chestiune si iar sa transferam responsabilitatea pe umerii presedintelui, iar sa inceapa proceduri de suspendare... Eu nu cred. Odata picat acest Guvern, e clar ca trebuie sa intram in anticipate", a declarat Cezar Preda, citat de MEDIAFAX.

Motiunea de cenzura depusa de partidele de opozitie impotriva Guvernului Boc va fi prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului in 20 octombrie, urmand ca dezbaterea textului si votul asupra motiunii sa aiba loc in 27 octombrie.

Partidele din opozitie au depus, luni, la Parlament, motiunea de cenzura intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", semnata de 209 parlamentari.

Semnatarii motiunii de cenzura care a fost depusa, luni, de catre opozitie, sustin ca, in cazul trecerii acesteia, doresc sa realizeze un guvern de criza, sa organizeze alegeri anticipate in maximum sase luni si sa renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

10 motive pentru care Guvernul Boc trebuie dat jos


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.