Seful statului sustine ca a avut "mari semne de intrebare" cand Oprea a fost impus de PSD la MAI, dar si-a schimbat parerea cand acesta a demisionat in loc sa cedeze presiunilor lui Geoana si Vanghelie.

Basescu a tinut, duminica, sa justifice actuala colaborare politica cu cei de la UNPR, al caror presedintele executiv este nimeni altul decat Gabriel Oprea, acelasi om pe care presedintele il infiera, in 2004, cu eticheta de "sef al mafiei personale a lui Adrian Nastase". Raspunsul sefului statului: Oprea este un om pe care l-a "reevaluat".

El a recunoscut ca, atunci cand acesta a fost impus de PSD ca ministru de Interne, avea mari semne de intrebare, dar si-a schimbat parerea dupa ce Oprea a refuzat sa numeasca oamenii lui Vanghelie in minister si a demisionat, transmite Gandul.

"Trebuie sa recunoastem ca in Oprea am vazut un om pe care l-am reevaluat. Dupa ce PSD-ul l-a pus ministru de interne a venit la mine si si-a pus demisia, pentru ca nu a vrut sa instaleze capi ai mafiei in structurile de securitate nationala, in serviciile de informatii ale Ministerului de Interne. Deci, pentru mine, Oprea este un om reevaluat. Cand a fost impus de PSD aveam mari semne de intrebare. Cand am vazut reactia lui la presiunea pe care au facut-o Vanghelie si Mircea Geoana, sa numeasca niste oameni care erau cunoscuti a fi parte a sistemului sau ca aveau legatura cu sistemul mafiot, generalul Oprea a venit si a spus: «Eu nu merg mai departe, renunt la mandat»", a afirmat Traian Basescu, la Pro TV.

Seful statului a recunoscut faptul ca in 2004 il numea pe Gabriel Oprea "sef al mafiei personale a lui Adrian Nastase". "Asa este, recunosc aceste afirmatii. Nu contest acest lucru", a spus Basescu, citat de EvZ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.