Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroeder, face, vineri, o vizita la Bucuresti, la invitatia presedintelui PSD, Victor Ponta.

Potrivit unui comunicat de presa al PSD, Gerhard Schroeder va participa la un eveniment organizat sub egida Fundatiei Institutul "Ovidiu Sincai", unde va sustine o conferinta cu tema "Europa incotro? Solutiile economice ale stangii".

De asemenea, Schroeder va avea discutii cu presedintele PSD, Victor Ponta, precum si cu alti lideri social-democrati, reprezentanti ai societatii civile si ai mass-media, transmite MEDIAFAX.

PSD precizeaza ca invitatia adresata de Victor Ponta fostului cancelar al Germaniei face parte dintr-o agenda mai larga a presedintelui PSD ce presupune intalniri cu lideri socialisti importanti din Europa.

Sursa citata mentioneaza ca presedintele PSD va avea, saptamana viitoare, o intrevedere cu seful guvernului spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero si cu alti lideri ai PSOE.

"Toate aceste intalniri la nivel international ale presedintelui PSD, Victor Ponta, au loc pe fondul preocuparii partidelor de stanga in a gasi solutii pentru iesirea din criza economica. In conditiile in care politicile de dreapta si-au dovedit limitele, discutiile au ca tema centrala solutiile pe care stanga le propune in contextul crizei economice: locuri de munca, stimularea economiei, solidaritate si echitate sociala", se mai arata in comunicat.

[VIDEO]: Mesajele lui Merkel pentru romani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.